logo

Tuincentrum
Yerseke
Hoveniers

voor uw complete tuin

Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober/november en de zomerbollen in april/mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en Hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen, zoals Blauwe Druifjes, Narcissen tête-a-tête en Minitulpjes.

De zomerbollen, Anemonen, Dahlia’s, Gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.

Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en Blauwe Druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar ons tuincentrum in Yerseke te komen waar wij al bollen op pot verkopen.

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden, zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin. We hebben diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels die uw tuin een fleurige aanblik geven.