logo

Tuincentrum
Yerseke
Hoveniers

voor uw complete tuin

Grondsoorten en meststoffen buitenplanten en gazon

Onder deze categorie vallen diverse soorten grondsoorten zoals turf, potgrond, tuingrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben.

Natuurlijke meststoffen
Bij uw tuincentrum vindt u verschillende biologisch-organische meststoffen. Zo zijn er meststoffen voor algemeen gebruik, maar ook speciaal voor het gazon. Deze meststoffen zijn samengesteld uit hoogwaardige dierlijke en plantaardige materialen. Ze stimuleren het bodemleven, waardoor de planten continu kunnen beschikken over de noodzakelijke voedingsstoffen.
Uw tuinadviseur zal u graag vertellen hoe en in welke doseringen u deze meststoffen het beste toe kunt passen.

Kalk
De micro-organismen en bacteriën die onmisbaar zijn voor een gezond bodemleven, sterven af wanneer de grond verzuurt. Dat gebeurt als de planten de voeding opgebruikt hebben. Ook de zure regen is van invloed op dit proces.Kalk is van oudsher hét middel om verzuring tegen te gaan. Gebruik minstens een keer per jaar een kalkmeststof die is verrijkt met actieve micro-organismen.
Kalk kunt u zowel in de herfst als in het vroege voorjaar verwerken.